kerjaya ku.......

Assalamualaikum..... hurmmm kerja3.... apa itu kerja??? kerja adalah suatu pekerjaan yg dilakukan oleh setiap individu bg menampung kehidupan mereka.. halal/haram itu terpulang pd mereka...alang2,aku nk share serba sedikit pengalaman bekerja sepanjang aku idOp..hOhO nway, jgn pk jauhh yew....... kerjaya yg aku maksudkan uh x la sepOwer mane pOwn... takat nie ade la 2,3 jOb yg aq penah wt...hurmmmmm alang2 aq ngh cuT sem neyh,kije aq tiap2 ari on9... ngadap pesbuk n bla3....so kire kije gak la uh kan?? huhu


>>>aku mule terbabit dalam bidang pekerjaan nie sewal umur aku 17 taOn.. mse uh pas SPM...cuti x nk lame plak kan...dpd aku dok umah membesokan badan+peghabehkan beras, bek la aku kije.. huahua sO nk jadik cite, pak cik aku nie ade cOmpany electrcl ngnring...b4 aku abez xzam awai2 dye da "tempah" aku dOk kije ngn dye... aku "ditawarkan" menjadi kerani sementare menunggu result kuwO...jadik kuli je pOwn..(tp ade pgkt r ank buah bozzz) hehe 1st day aq msk kije, pak cik aku kenalkan aku ngn staf2 dye...bezz r gak.. kelulusan pown takat PMR mse uh da leyh jadik kerani, sape x bangge??? tOl x?? haha



>>>aku hengatkan kije kerani nie SENANG.....nak2 kije ngn kerabat sendiri.. upe nye agak r mencabO...mntg2 aku ank buah, dye leyh train aq sesuke dye jew... mcm2 hal...tp pape pOwn beshhh r... dpd aku x twu pape tntg hal syrkt, sjk kije ngn dye aku da twu cmne nk kire gaji staff+potong gaji n bla3... tp aku mmg ske tang $$$$... even bkn empunye wet...hikhik... aku kije x lame mane pOwn..ade r sebulan lebey...gaji aku mse uh kre da byk gilerzzzzzzz.... berbekalkan pungutan gaji $500 kre b'syukur dh uh... mne x nye, tdO+makan+pngngktn sume ditanggung berezzzzzzzzz... wink2!!! *_!




>>>pengalaman kije aku yg kedua ialah semase umO aku menjejak ke usia 20 taOn... mse nie ngh tggu result STPM lak kuwO... mmg gelabah x hengat r cuT lame tp x kije an... sO aku usha2 r kilang2 area industri kg aku... kilang p'tame aku apply jadik operatOr, klg kedua aku apply jadik kerani..naseb mmg menyebelahi aku gamak nye.. skali intebiu jew, 2-2 phk pgrsn da pggl offer kije.. huhu... tp antre operatOr ngn kerani ofcoz r kOwang pOwn pilih kerani kan...


sO tnpe b'pkir panjang aku pOwn menghadirkan diri keesOkannye utk menyertai phk HR(human resOurses)di kilang perabOt...kije krni cm base r... wt urusan itu ini.. nk2 kilang neyh expOrt perabOt ke overC..jenOh gak nk handle..tp mmg bezz glewww r.. tmbhn plak kije aku merangkumi setelkan permit2 pekerja asing.. mmg mencabO..tp tym bg gaji, tapenah seumO idOp aku dpt tgk+kire sendiri duit beriban2 dpn mate...


aku n akak2 1 line HR



>>>spnjg aku kije kt situ, dpt gak la merase wt mende2 uh sume..tp yg tabesh nyew mse bg gaji kt dak2 bangla+myanmar+nepal+vietnam..... menggatai x hengat!! huh T______T tp aku kije x lame mane.. 2 bulan je aku da benti sbb tewOzkan pelajaran... bOz aku cedey glewrzzzzzz mse uh... tp ape kan daye, pelajaran lebey penting.. hekhek :)


***sO, utk kOwang2.............. kije uh 1 pengalaman berharge yg kite x leyh dpt kt mane2.. sO rebut je pape peluang asalkan ianya halal... sekiaaaaannnnnnnn shj cOretan yg agk "cinOnet" dpd aku ^-^

Reactions: 

2 Response to "kerjaya ku......."

  1. Anonymous Says:
    May 25, 2010 at 6:41 PM

    bagos letak lagu shahir nier......
    membuatkan aq ade semangat nak bace.
    kah3.....

  2. Cik keyla says:
    May 25, 2010 at 6:44 PM

    hahahaha bagOz2.......... aq wt utk penOhkan selera umOm..ngagaga~

Post a Comment

Pages

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

muzika~